Bakan Yazıcı, toplantıda 'Burada başkan benim' dedi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Eylül 2009 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 milyona yakın memurun 2010 yılı mali ve sosyal haklarının ele alındığı toplugörüşmelerinin mutabakatsızlıkla sonuçlanmasının ardından, hükümet ile son kez pazarlık masasına oturan memur sendikaları, masadan uzlaşmazlıkla kalktı. Hükümet, memurlara 2010 yılı için taahhüt ettiği aylık dilimler için yüzde 2.5'luk zamdan vazgeçmeyince Memur-Sen uyuşmazlık metnini imzaladı. Son kararı Bakanlar Kurulu verecek.

Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu yasa kapsamında hükümetin çağrısı üzerine Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı başkanlığında Kamu İşveren Kurulu ile bir araya geldi. Toplantıda Memur Sen Başkanı Gündoğdu'nun mutabakatsızlık metnine ?Memur-Sen yeni bir teklifle geldi' ibaresinin yerleştirilmesini istemesi üzerine Devlet Personel Başkanlığının, böyle bir durumun olmayacağı itirazında bulunduğu belirtildi.

Bu itiraz karşısında Gündoğdu'nun, ?Bu Kamu İşveren Kurulu onların lafına kalıyor? sözü üzerine Bakan Yazıcı'nın, ?Burada Başkan benim, kimseden emir almam? diye sert çıktığı kaydedildi. Ayrıca Yazıcı'nın mevzuatta da böyle bir durumun olmadığının altını çizerek, mevzuat hakkında bilgi verdiği öğrenildi. Toplantının ardından açıklamada bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ?Memur maaşlarına yapılacak zamla ilgili ümitlerinin Kamu İşveren Kurulu ile yaptıkları toplantıyla bitti? dedi.

B planı hazırlığında

Gündoğdu, toplantıda Hayati Yazıcı'nın, maaş zammı konusunda ?Yeni bir teklif veremeyeceklerini? söylediğini belirtirken, Kamu İşveren Kurulu'nun ?Yasanın ruhuna aykırı hareket ettiğini? ileri sürdü. Gündoğdu, ?Masaya ?vermeme moduyla' gelinmesi, tutanağın tek taraflı hazırlanmasına yol açmıştır? dedi.Bundan sonraki süreçte, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ve Anayasa'nın, alınterini ve emeği koruyan bir yapıya kavuşturulması için çalışacaklarını söyleyen Gündoğdu, artık sözün bittiğini, bundan sonra önlerindeki engelleri kaldırmanın mücadelesini vereceklerini kaydetti. Ayrıca Gündoğdu, yasal sürecin bittiğini, bundan sonra ?B planını' hayata geçireceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber